Önkéntes Nap – Civil Börze 2021 beszámoló

A 2021. október 5-én megrendezett Civil Börze programjairól a Győr + Tv munkatársai is beszámoltak.

 

KÁRPÁT ZSOLT 
2021.10.08. 11:31

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. „Közösségben Győrben” című projektje keretében 20 civil szervezett mutatkozott be az Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán megrendezett önkéntes napon. Az esemény része annak a júniusban elkezdődött programsorozatnak , amelynek célja, hogy a különböző területeken működő alapítványok, és egyesületek, szervezetek között szorosabb együttműködés jöjjön létre. Emellett a civil szervezetek gyakorlati bemutatókkal önkénteseket is toboroztak.

„Húsz civil szervezet és intézmény csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amely most már június óta dolgozunk. Hálózatot szeretnénk kiépíteni, együttműködést generálni, mindezt az önkéntességre fókuszálva.” mondta el a Győr+ Médiának Csillag Attila a SZE Apáczai Csere János Karának ügyvivő-szakértője.

Sikeres volt az elmúlt néhány hónap, mert a nagyszabású programsorozathoz kapcsolódó civil szervezeteknek ez egy kitűnő lehetőség, hogy bemutatkozzanak és akár önkénteseket is toborozzanak.

„ A vállalásunk ebben a projektben nem kevesebb, mint közel egy évig tartó rendezvénysorozat lebonyolítása. Az egyetem munkatársaival karöltve szervezzük meg a programokat. A workshopok már befejeződtek a nyáron, jelenleg a közösségi foglakozások zajlanak” – beszélte a Közösségben Győrben című projektről Jászné Csepregy Andrea Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. projektmenedzsere.

Az egyetem igazi bázisa az önkénteseknek ráadásul hallgatóik már komoly szakmai ismeretekkel rendelkeznek, emelte ki Dr. Pongrácz Attila dékán. „Az elméleti tudás, amit a kollégák a kurzusokon átadnak a hallgatóknak itt a gyakorlatban is megvalósul és az a 20 civil szervezet amely jelen van. Ők egyfajta gyakorlati helyként is szolgálják képzésünket. Az egyetemünk missziója az oktatás és a kutatás mellett a társadalmi felelősség vállalás.”

A cross over eseményeknek az is célja, hogy a nap végére készüljön egy úgynevezett eredménytermék. A mostani civil börzén ez egy festmény volt, amelyen a résztvevők ecsetvonásokkal fejezték ki összetartozásukat és a civil szervezetek, önkéntesség megbecsülését, fontosságát.

Forrás: https://www.gyorplusz.hu/hirado/civil-borze-az-apaczain/

Kövessen minket a Facebookon is!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika kereső

Szociális Tanulmányok Tanszék Eseménynaptára

Elektronikus ZH nap 2021. október 27. 08:00 - 15:00
Hallgatói klubkoncert 2021. október 27.
Hallgatói klubkoncert 2021. november 3.
Magyar Tudomány Ünnepe 2021. november 4.
Széchenyi Állásbörze 2021. november 9.