A lábjegyzeten is túl – magyar ifjúságkutatás 2020 kötet bemutatója

a_labjegyzeten_is_tul_borito.jpgMegjelent a A lábjegyzeten is túl - magyar ifjúságkutatás 2020 című kötet, amiben azon autonóm értelmiségiek elemzései kerülnek bemutatásra, akiknek az Magyar Ifjúság Kutatás 2020 „hivatalos” kötetén túli mondanivalójuk van. A kötet szerzői között három tanulmánnyal szerepelnek tanszékünk tanárai is: Dr. Nárai Márta, Dr. Csizmadia Zoltán és Dr. Tóth Péter. 

A kötet bemutatója 2022. augusztus 29-én (hétfőn) lesz 14:00 órakor Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban.
(1114 Villányi út 13.)

A könyvbemutatón előadást tart Dr. Tóth Péter: Ki lesz a Bolygó kapitánya címmel

Az elkészült kötet a bemutató napján teljes terjedelemben letölthető a www.ifjusagugy.hu oldalról. 

Meghívó és teljes program a tovább után. 

Tovább

Elfogadta Győr Megyei Jogú Város közgyűlése a város egészségfejlesztési tervét

Győr Megyei Jogú Város közgyűlése 2022-én tárgyalta és fogadta el azt a két dokumentumot, ami a város egészségfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységéhez szolgál keretül 2026-ig bezáróan. Dr. Perger Elza, a területért felelős alpolgármester kiemelte a dokumentumok kiváló minőségét. Laczkovits-Takács Tímea képviselő külön köszönetet mondott a Széchenyi István Egyetemnek a programban való részvételért. A fejlesztések alapjául szolgáló és a korábbi terv megalkotása óta eltelt időszak jellemzői tendenciáit, statisztikáit, a jelenlegi helyzet értékelését a Győr Megyei Jogú Város Egészségképe 2021 míg a fejlesztési irányokat és konkrét fejlesztési és bevatkozási tervet a Győr Megyei Jogú Város Egészségfejleszési Terve 2022-2026 című dokumentumok tartalmazzák. A dokumentumok elkészítésére a programot megvalósító Győriek Egészségért Közhasznú Egyesület kérte fel tanszékünket. A munka szakmai vezetője Dr. habil Csizmadia Zoltán egyetemi docens, tanszékünk vezetője volt. A fél évet igénybe vevő tervezésben a tanszékről az alábbi kollégák vettek részt: Dr. Nárai Márta, Nits Lászlóné, Oszter Bettina, Dr. Páthy Ádám, Dr. Tóth Péter. A dokumentumok az alábbi önkormányzati linkekről letölthetők: 

Győr Megyei Jogú Város Egészségképe 2021
Győr Megyei Jogú Város Egészségfejleszési Terve 2022-2026

Tovább

Megjelent a Tér, Gazdaság, Ember legújabb száma

Megjelent a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Tér – Gazdaság – Ember tudományos folyóiratának tematikus száma (VII. évfolyam 1. szám, 2019), amely az autonóm járművek gazdasági és társadalmi hatásaival foglalkozik.


A folyóiratban tanszékünk három munkatársának (Dr. Csizmadia Zoltán, Dr. Tóth Péter és Dr. Páthy Ádám) cikkei olvashatóak, a szám vendégszerkesztője Dr. Csizmadia Zoltán, tanszékvezető volt.

A folyóirat tematikus számának internetes elérhetősége: 

Tovább

Tanszékünk részt vállal Győr Megyei Jogú Város idősügyi koncepciójának elkészítésében

Készül az új idősügyi koncepció

Készül az új idősügyi koncepció

A következő négy évre szóló, az idősek életminőségének javítását célzó koncepció elkészítése az érintett korosztály egészségkép felmérésével kezdődik, amelynek keretében 1500 fős lakossági kutatást is végeznek.

„Győr országos példaként szolgál az idősellátás területén, ezért kaptuk meg tavaly már másodízben az idősbarát önkormányzat címet. Igyekszünk egész évet felölelő programokkal, magas szintű szociális szolgáltatásokkal segíteni a szépkorúakat” – emelte ki dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki hozzáfűzte, az évek során azonban változnak az igények és új kihívásokkal is szembesülünk, ezért elérkezett az ideje az idősügyi koncepció felülvizsgálatának. Ilyen kihívás például az időskori demencia, amely a várható élettartam kitolódásával egyre több embert érint. Mint ismeretes, városunkban demenciaközpont nyílt, és az Alzheimer Cafék országos hálózata is egy Győrből indult civil kezdeményezés.

 

Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika kereső

Szociális Tanulmányok Tanszék Eseménynaptára

"Művésztelep" kiállítás 2023. június 1. 17:00 - 18:00
EDT ülés 2023. június 16.
Vizsgaidőszak vége 2023. július 1.