Tanszékünk részt vállal Győr Megyei Jogú Város idősügyi koncepciójának elkészítésében

Létrehozva: 2019.06.21 20:42

Készül az új idősügyi koncepció

Készül az új idősügyi koncepció

A következő négy évre szóló, az idősek életminőségének javítását célzó koncepció elkészítése az érintett korosztály egészségkép felmérésével kezdődik, amelynek keretében 1500 fős lakossági kutatást is végeznek.

„Győr országos példaként szolgál az idősellátás területén, ezért kaptuk meg tavaly már másodízben az idősbarát önkormányzat címet. Igyekszünk egész évet felölelő programokkal, magas szintű szociális szolgáltatásokkal segíteni a szépkorúakat” – emelte ki dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki hozzáfűzte, az évek során azonban változnak az igények és új kihívásokkal is szembesülünk, ezért elérkezett az ideje az idősügyi koncepció felülvizsgálatának. Ilyen kihívás például az időskori demencia, amely a várható élettartam kitolódásával egyre több embert érint. Mint ismeretes, városunkban demenciaközpont nyílt, és az Alzheimer Cafék országos hálózata is egy Győrből indult civil kezdeményezés.

 

Tovább

Munkatársaink cikkei a Tér Gazdaság Ember legújabb számában

Létrehozva: 2019.06.19 04:53

 Megjelent a Tér Gazdaság Ember 2019-es évi 1. száma. A folyóirat tematikus számában a Széchenyi István egyetemen futó, EFOP-3.6.2-16-2017-00016 „Autonóm járművek dinamikája és irányítása az automatizált közlekedési rendszerek követelményeinek szinergiájában” projekthez kapcsolódó társadalomtudományi kutatatásokat végző csapat első tanulmányai olvashatóak. A kötetben tanszékünk három munkatársának írásai is helyet kaptak.

TÓTH PÉTER: Az autózás mint társadalmi-technikai rendszer

CSIZMADIA ZOLTÁN: Az autonóm, önvezető technológiák elterjedésé-nek társadalmi következményei – kérdések, dilemmák és szempontok

PÁTHY ÁDÁM: Az autonóm járművek társadalmi elfogadottságára, illetve a technológiával kapcsolatos várakozásokra irányuló empirikus kutatási előzmények a nemzetközi szakirodalomban

A tanulmányok a folyóirat honlapján elérhetőek. 

https://kgk.sze.hu/images/dokumentumok/folyoirat/TGE_VII_evf01.pdf

Tovább

Győr + cikk Csillag Attiláról

Létrehozva: 2019.06.17 09:10