Civil Piknik az Apáczai Karon

Kollégáink, Csillag Attila és Dr. Kóbor Kriszta közreműködésével és szervezésében zajlott 2022. április 26-án karunkon egy 10 hónapos projekt zárórendezvénye Civil Piknik címmel. A rendezvényről a Győr + TV is beszámolt. 

https://www.gyorplusz.hu/gyor/civil-piknik-az-apaczai-karon/

 

FOTÓ: GYŐR+ MÉDIA
KÁRPÁT ZSOLT 
2022.04.26. 19:15

10 hónap alatt összesen 5 workshop, 12 közösségi foglalkozás és 3 úgynevezett crossover esemény valósult meg a Közösség Győrben című projektben. A programsorozatban együttműködő partnere volt a Széchenyi István Egyetem-Apáczai Csere János Kara. Kedden délután a projekt sokszínű záróeseményén többek között bográcsozhattak a résztvevők. A Győri Egyházmegyei Karitász közreműködésével az eseményen 30 Ukrajnából elmenekült családot láttak vendégül a szervezők.

Egy nagyon sikeres projektet zárunk, hiszen olyan eredményeket tudunk felmutatni, amelynek köszönhetően a közel 20 civil szervezet között kialakult egy szoros kapcsolat. Így meg tudták beszélni problémáikat és segítették egymás munkáját. Az önkénteseket is bevontuk ezekbe a programokba és a későbbiekben például az oktatásban felhasználható projekt produktumok születtek” – így értékelte az elmúlt 10 hónapot Jászné Csepregy Andrea, a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. projektmenedzsere.

A záróeseményen benépesült a SZE-Apáczai Csere János Kar épületének udvara, ahol bográcsételeket főztek a résztvevők, emellett az érzékenyítő és sokszínű programokon túl egy különleges performance előadás is része volt a rendezvénynek.

„Közel egy éves folyamat vége felé járunk, ez azt jelenti, hagy a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.-vel közösen egy olyan programsorozatot valósítottunk meg, ami a szociális alapú képzéseinkhez kapcsolható. Az alap és a mesterszakos hallgatóink is részt vettek a munkában, mindez az egyetemi oktatásnak fontos gyakorlati hátteret adott. A hallgatóink olyan civil szervezeteknél gyűjthettek tapasztalatokat, amelyeket a későbbiekben a szakmai pályafutásuk során fel tudnak használni” – nyilatkozta dr. Pongrácz Attila, a SZE-Apáczai Csere János Kar dékánja.

Magyarországon a civil szféra közel 156 ezer munkavállalót foglalkoztat, és több mint 300 ezer önkéntest mozgat meg, amely jól mutatja az ágazat fejlődését, tette hozzá a dékán. A Győri Egyházmegyei Karitász is bekapcsolódott a projektbe.

„Nagyon örültünk, hogy részt vehettünk ebben a programsorozatban. Kapcsolatok épültek, ismeretségek alakultak ki persze fontos volt az is, hogy megmutassuk magunkat, és megismerjék az érdeklődők és más szervezetek a tevékenységünket. Az pedig különösen jó érzéssel tölt el minket, hogy a mai napon 30 Ukrajnából elmenekült családnak egy kellemes délutánt tudtunk szerezni” – emelte ki Paksa Balázs, a Győri Egyházmegyei Karitász kommunikációs munkatársa.

A Közösség Győrben című projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg, az összköltségvetése 8 millió forint volt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika kereső

Szociális Tanulmányok Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2022. november 24. 06:00 - 2022. december 8. 23:59
Vizsgajelentkezés kezdete 2022. december 5. 08:00 - 09:00
Hallgatói klubkoncert 2022. december 7.
Vizsgaidőszak kezdete 2022. december 12.
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2022. december 22. - 2023. február 5.
Nyitott Kapuk 2023 2023. január 17.