Megjelent az Az önkéntesség színei tanulmánykötet

onketesseg_szinei_cover.jpgA Gyerekparadicsom Alapítvány egyike volt az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 kezdeményezőinek.
Az év során tudományos online konferenciát rendeztünk az önkéntességről, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara együttműködésével. A visszhang alapján 2022. november 24-én újabb konferenciát rendeztünk partnerünkkel, ezúttal hibrid formában.
Az önkéntesség színei címmel a két konferencia előadásai alapján készült írásokból adtunk ki tanulmánykötetet, nyomtatott és elektronikus formában. A kötet szerkesztői Nárai Márta a Széchenyi Egyetem egyetemi docense és Tóbiás László a Veszprémi Érseki Főiskola egyetemi docense, alapítványunk kuratóriumának elnöke, lektora Arapovics Mária az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar, habilitált egyetemi docense, szakigazgatója, az Élethosszig Tartó Művelődésért Alapítvány elnöke.
Az önkéntességet csinálni a legfontosabb és legörömtelibb. De hogy minél több ember minél többet és izgalmas formákban önkénteskedjen, ahhoz kell, hogy a fiatalok találkozzanak az élménnyel, a lehető legtöbb szakon kapjanak az egyetemisták inspirációt arra, hogy felismerjék, választott szakmájuk gyakorlása közben bővíthetik erőforrásaikat önkéntesek foglalkoztatásával, és szerezhessenek önkésmenedzsment-ismereteket, hogy ezt meg is tudják tenni. Ehhez kell, hogy hallgatóktól vezetőoktatókig sokan írjanak is az önkéntességről, hívják fel a figyelmet nemzetközi közösség cikkeire, azokkal és a hazai szakirodalommal összevetve, jelenségekre, trendekre, jó gyakorlatokra, saját iniciatívákra.

Ezeket kínálja Az önkéntesség színei című kötetünk, mely itt letölthető.

>> Az önkéntesség színei kiadvány letöltése .pdf formátumban
>> Az önkéntesség színei kiadvány letöltése .epub formátumban e-bookhoz

Kövessen minket a Facebookon is!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Tantárgyi tematika kereső

Szociális Tanulmányok Tanszék Eseménynaptára

"Művésztelep" kiállítás 2023. június 1. 17:00 - 18:00
EDT ülés 2023. június 16.
Vizsgaidőszak vége 2023. július 1.